top of page

המדריך הסודי לצילום אדריכלות בסלולר

כוחו של הצילום הסלולרי.

כמעצבים ואדריכלים, יש לכם נקודת מבט ייחודית על העולם. היכולת שלכם לדמיין וליצור מבנים מתוך רעיונות בלבד היא לא פחות מקסומה. עם זאת, לפעמים קשה להעביר חזונות אלה בצורה יעילה. כאן נכנס לתמונה הצילום הסלולרי.

 

צילום סלולרי יכול להציע חלון אל תוך המוחות היצירתיים של המעצבים ואדריכלים. הוא יכול ללכוד את המסע של עיצוב מההתחלה ועד הסוף ולתעד כל שלב בתהליך הבנייה. לאחר מכן ניתן להשתמש בתמונות אלה כדי להציג את העבודה שלכם בחומרי שיווק, ובכך לספק ללקוחות פוטנציאליים מסע ויזואלי של הפרויקטים שלכם. הדבר הזה גם מייצר קשר ישיר וקרוב עם העוקבים שלכם. דבר שמחזק אתכם כאותוריטות בתחום.

 

בתום התהליך כאשר המבנה או החלל מוכנים, זה הרגע להשתמש בצלם מקצועי אשר ידע לספר את כל הסיפור של המקום בצורה מדויקת ואיכותית, כזו שתככב באתר שלכם, ברשתות החברתיות. צילום שייתן חותמת על העבודה שכל כך התאמצתם לבצע.

 

ועד שהרגע הזה יגיע, קבלו רשימת טיפים חשובים לאיך לצלם בסלולר את תהליך הבנייה והעיצוב שלכם.

נחלק את המדריך למספר נושאים:

 

חלק 1 - טרום צילום

טלפון סלולרי איכותי: לסוג הטלפון והדגם יש השפעה על התוצאה הסופית של הצילום. נכון להיום הדגמים המתקדמים של אייפון פרו מקס ושל סמסונג גלקסי אולטרה יתנו לכם את המענה הטוב ביותר, משנה לשנה הטכנולוגיה משתפרת בכלל הטלפונים והדגמים, רוב הטלפונים המוצעים בשוק יודעים לתת מענה מספיק וראוי לצילום הפעילות שלכם.

 

ניקיון: וודא כי העינית של העדשה נקייה.

HDR: זהו מצב העוזר ללכוד מגוון רחב יותר של אור וצבע בתמונה אחת. הוא משלב חשיפות מרובות כדי ליצור תמונה מאוזנת היטב עם פרטים הן בהדגשות והן בצללים. הפעל מצב HDR במכשיר הנייד שלך לצילומי פנים תוססים ודינמיים יותר. נותן מענה טוב במקרים בהם יש הבדלי אור חזקים בפריים. לדוג' תאורת פנים ותאורת חוץ.

פוקוס ומדידת אור: מלבד הצילום הרגיל בסלולר בו אנו רק לוחצים על כפתור הצילום, ניתן לאחר שאנחנו בוחרים את הקומפוזיציה, ללחוץ על איזור מסויים בו אנו רוצים שיהיה פוקוס ובשאר המקומות נוכל לקבל בוקה (איזור שהוא פחות בפוקוס, תלוי מרחק בין האובייקטים ותלוי הצמצם שנבחר ע"י המצלמה) על אותו האזור תבוצע גם מדידת אור אוטומטית של הטלפון. לכן אם נצלם פריים שיש בו כניסת אור חזקה מצד אחד ומצד שני איזור חשוך יותר. לבחירת נקודת הפוקוס/מדידת אור תהיה משמעות רבה. בד"כ נרצה לבחור נקודה/איזור עם תאורה יחסית מאוזנת. לא חשוכה מדי ולא מוארת מדי ועליה נלחץ ורק לאחר מכן נלחץ על הכפתור הצילום הראשי.


 

חלק 2 - מה?

 

מה הסיפור שאני רוצה לספר? סדר היום של האדריכלים והמעצבים יכול להיות מאוד מגוון. נפרק את מגוון הפעילויות העיקריות ונבין מה יכול להיות הסיפור או המסר בכל שלב.

 

א. פגישה עם לקוחות לבחירת חומרים: הפגישות הללו מתקיימות לרוב בחנויות  מעוצבות וצבעוניות, לאן שלא נרים את המצלמה נראה דברים יפים ומיוחדים. זו הזדמנות נהדרת להראות מגע של יד בחומר, צילום של לקוח בוחן פריט, צילום מלמעלה של הרגלים שלכם, שימוש ביצירתיות של פריימים והמחשה של מוצר ממספר זוויות ולבסוף העלאה לרשתות החברתיות עם תיוג של הספק. כל תיוג שכזה מייצר פרסום דואלי גם ע"י הספק וכך כל אחד דוחף ומקדם את השני. דבר שמחזק את הקשר גם בינכם. ישנם כאלה שמסגלים לעצמם זווית ספציפית ומשתמשים בה כמוטיב חוזר.

 

 

 

ב.  ביקור בהתקנות ספקים בבית הלקוח/עסק: כל ביקור כזה הוא עוד אבן בתהליך היצירה. זה הזמן להציג גם את הנוכחות שלכם כאנשי מקצוע ברגעים החשובים בבנייה של הבית או העסק. מלבד הפריטים ניתן לצלם גם את אנשי המקצוע מבצעים את עבודתם, פרגון לאנשי המקצוע יחזק את הקשר בינכם וכמובן שיתוף ברשתות החברתיות. זה הזמן להראות את החומר מקרוב, אפילו להראות את הלפני והאחרי. 

ג. פגישות עסקיות בבית קפה: צילום של המקום, שולחן האוכל, קפה לצד מחברת, צילום משותף עם הלקוח/ה, לספר בפוסט על התשוקה שלכם למקצוע. על ניהול הזמן שלכם, על התחלות חדשות, על הלקוח העתידי, מה החלומות שלו. תגרו את הלקוח הפוטנציאלי דרך תמונות וסיפורים.

ד. ביקור מעקב באתר בנייה: להדגיש דרך תמונות וסיפורים כמה הנוכחות שלכם חשובה במקום, מבין כל התמונות לנסות לחזור על פריימים מאותה נקודה ובהמשך להראות ברצף תמונות איך הכל השתנה. לצלם מוטיבים מיוחדים (קורות, קשתות, עץ ישן, וכו') דרך זוויות לא שגרתיות. לצלם מוטבים מרכזיים כמו שלב יציקה, משאיות, פועלים עובדים ועוד.

ה. יום הצילום עם צלם מקצועי: זהו יום שמכיל לחץ וגם התרגשות, להתכונן ליום צילום דורש מהמעצב.ת או מהאדריכל.ית הכנות מקדימות והמון מחשבה מה רוצים להוציא מהיום הזה, מצד שני ישנה ההתרגשות שהגענו לרגע הזה שמסמל סיום של עוד פרוייקט, עם מחשבה על הפרוייקט הבא. שימוש בצלם אדריכלות מקצועי נותן את הבמה הראוייה לפרוייקט ולמאמץ שהשקעתם. צילום מקצועי יפיק את המירב מהיום הזה ויספר את הסיפור של המקום בצורה מדוייקת מחמיאה, תמונות אשר יופיעו באתר וברשתות החברתיות לתקופה ממושכת.

חשוב לחגוג את היום הזה, תצלמו את המקום עם הטלפון שלכם, את הצלם מבצע את עבודתו, את המצלמה של הצלם, תצטלמו יחד. תעלו ותתייגו את האירוע. יום כזה לרוב ייצר לכם פוסטים עם תנועה גבוה משמעותית מהרגיל.

 

חלק 3 - איך?


השתמש בתאורה טבעית: אור טבעי הוא האפשרות הטובה ביותר ללכידת הצבעים והפרטים האמיתיים של העבודה שלך. הימנע משימוש בפלאש מכיוון שהוא עלול לייצר הבזקים, הצללות ועיוותים שלא יחמיאו לתוצאה הסופית. במידה והתאורה הטבעית במקום לא מספקת יש להשתמש בצורה מושכלת בתאורת הפנים. ע"י ניסוי ותהייה. ככל שהתאורה מתפרסת בצורה אחריה בחלל כך יהיה קל יותר להעזר בה.

 

סידור המקום: הסר כל עומס מיותר או הסחות דעת מהמסגרת של הפריים כדי לשמור על קומפוזיציה נקייה וממוקדת.

 

הצג אינטראקציה בין אנשים: אם העיצוב שלך מאפשר זאת, כלול אנשים בתמונות שלך כדי להציג כיצד הם מקיימים אינטראקציה עם העבודה שלך וחווים אותה. זה מוסיף אלמנט אנושי ומכניס חיים לתמונות שלך.

 

סטילס או וידאו: לא הייתי מוותר על אף אחת מהאפשרויות, הייתי ממליץ לכם לשמור סטורי/פוסטים/ריילסים של קולגות שיודעים לצלם בצורה מחמיאה, ולנסות לנתח למה אהבתם את התמונה או הסרטון וליישם בפרוייקטים שלכם. וכמובן להשתמש במדריך הזה בעת הצורך.

 

חלק 4 - קומפוזיציה

 

קומפוזיציות: בצילום חלל (קומפוזיציות רחבות) לרוב כדאי לצלם לרוחב כאשר קווי הרוחב והאורך מיושרים (לא להטות את המצלמה).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

בצילום קומפוזיציות בינוניות (קיר אחד, שילוב של שני קירות) לרוב נצלם לאורך, גם כאן נכון להקפיד על מצלמה מקבילה לקרקע/לקווי הקיר.

 

 

 

 

 

 

 

 

בצילום דיטיילס (לדוג' שולחן/צלחת/שטיח) ניתן גם לצלם בזוויות אחרות, 45 מעלות או צילום מלמעלה. השתמשו ברפרנסים של צילומים מקצועיים שאהבתם ותנסו להתחקות אחריהם.

 

נצלו קווים מובילים: שלבו קווים מובילים, כגון מסדרונות, גרמי מדרגות או אלמנטים אדריכליים, כדי להנחות את העין של הצופה בתמונה וליצור עניין ויזואלי.

השתמשו בכלל השלישים: החל את כלל השלישים על ידי חלוקת המסגרת שלכם לתשעה חלקים שווים באמצעות שני קווים אופקיים ושני אנכיים. מקם אלמנטים מרכזיים בנקודות ההצטלבות כדי ליצור קומפוזיציה מאוזנת.

קנה מידה: עיצוב פנים ואדריכלות כוללים לרוב אלמנטים של קנה מידה ופרופורציה. צלם תמונות המציגות את קנה המידה של החלל על ידי הכללת אנשים או חפצים המספקים תחושה של גודל. זה עוזר לצופים להבין את הממדים והפונקציונליות של העיצוב.

ניסוי עם עומק שדה: שחקו עם עומק השדה כדי ליצור תחושת עומק ומיקוד. השתמש בצמצם רחב (מספר f-stop נמוך יותר) כדי לטשטש את הרקע ולמשוך תשומת לב לאלמנטים ספציפיים של החלל (ניתן לבחור במצלמת הטלפון אפשרות זו). טכניקה זו יכולה להוסיף נופך מקצועי ואמנותי לתמונות הפנים שלך. או בחרו נקודה קרובה אליכם ואז צלמו. זה ייצר עומק שדה.

התמקדו בפרטים: צלמו צילומי תקריב/דיטיילס של פרטים, חומרים ומרקמים מורכבים שהופכים את העיצוב או הארכיטקטורה לייחודיים.

 

חלק 5 - פרסום ברשתות חברתיות

 

ערוך עם אפליקציות לנייד: לאחר לכידת התמונות שלך, השתמש באפליקציות עריכה לנייד כמו VSCO, Lightroom או Snapseed כדי לשפר ולחדד את התמונות שלך עוד יותר. התאם את הבהירות, הניגודיות, טמפרטורת הצבע והחדות כדי להשיג מראה מלוטש ומקצועי.

ערוך עם אינסטגרם, פייסבוק או טיקטוק: לכל אפליקציה יש את העריכות והתוספות שלה, תנסו למצוא דברים יתרמו לפריים הן ברמת העריכה והן ברמת תוספות כאלה ואחרות. אין סוף ליצירתיות

 

חלק 6 - דוגמאות לקומפוזיות


אני מצרף לכם דוגמאות לקומפוזיות חזקות שיהוו לכם בסיס לתחילת הדרך, תלמדו אותן ותנסו ליישם בשטח. הצילומים צולמו במצלמה מקצועית אך הרעיון במקרה הזה הוא המבנה של התמונה ולא האיכות הסופית.

חוץ:

סלון:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

מטבח:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

פינת אוכל:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

חדר שינה:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

חדר ילדים:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

מקלחת:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

דיטיילס:

 

 

 

 

 

 

זכרו, תרגול...תרגול...תרגול... נסו את הטיפים והטכניקות שמצויינות במדריך בכדי לפתח את הסגנון שלכם וליצור צילומים בעלי מראה מקצועי של העיצובים והעבודות האדריכליות שלכם.

 

שיהיה לכם בהצלחה (:

 צילום בסלולר לקוח באולם תצוגה
 צילום בסלולר בחירת חומרים
 צילום בסלולר רגלים של מעצב פנים
 צילום בסלולר נגר מתקין מטבח
 צילום בסלולר התקנת ריצפה
צילום בסלולר צבעי צובע קיר
צילום בסלולר אוכל בבית קפה
צילום בסלולר בית קפה
צילום בסלולר פגישת לקוחות בבית קפה
צילום בסלולר גנן מבצע עבודה
צילום בסלולר אדריכלית בשטח
צילום בטלפון הנייד בנייה
קומפוזיציה של צילום סלון
קומפוזיציה של צילום מטבח
קומפוזיציה של צילום מטבח
קומפוזיציה של מטבח ושולחן
קומפוזיציה של צילום ארון
צילום דיטיילס של ארון
צילום דיטיילס של שולחן אוכל
צילום דיטיילס של שולחן סלון
 צילום בסלולר מקלחת מדידת אור
 צילום בסלולר כד מדידת אור
צילום בסלולר חדר שינה מדידת אור
צילום בסלולר ציוד של הצלם
צילום בסלולר של צלם אדריכלות
צילום בסלולר של צלם אדריכלות עם טאבלט
קומפוזיציה של קווים מובילים
קומפוזיציה של חוק השלישים
קומפוזיציה של קנה מידה
קומפוזיציה של דיטיילס
דוגמה לצילום אדריכלות חוץ
דוגמה לצילום אדריכלות חוץ חזית
דוגמה לצילום אדריכלות חוץ פינה
דוגמה לצילום סלון בית פרטי
דוגמה לצילום סלון פרונטלי
דוגמה לצילום סלון פינתי
דוגמה לצילום מטבח פינתי
 דוגמה לצילום פינת אוכל ומטבח
דוגמה לצילום מטבח
דוגמה לצילום פינת אוכל בית בקיבוץ
דוגמה לצילום מטבח עם עציץ
דוגמה לצילום פינת אוכל עם שולחן שקוף
דוגמה לצילום מיטה
דוגמה לצילום חדר שינה עם כלב
דוגמה לצילום מעצבת עורכת מיטה
דוגמה לצילום מיטת ילדים
דוגמה לצילום קיר טיפוס בחדר ילדים
דוגמה לצילום חדר ילדים עם גיבורי על
דוגמה לצילום ארון מקלחת
דוגמה לצילום מקלחת עם דלת ווינטג'
דוגמה לצילום מקלחת ירוקה
דוגמה לצילום דיטיילס של שולחן
דוגמה לצילום דיטיילס של מדף
דוגמה לצילום דיטיילס של ספריה מברזל
דוגמה לצילום דיטיילס של שולחן משרד
קומפוזיציה של עומק שדה
עיצוב: ליאת גולדבוים
עיצוב: קרן פק
עיצוב ואדריכלות: סטודיו בוטקה
עיצוב: סטודיו BEE
עיצוב: אוהד יצקו ואלה שר
עיצוב: קרן פק
עיצוב: סטודיו BEE
עיצוב: שרון בן צבי
קווים מובילים, עיצוב: סטודיו BEE
כלל השלישים. עיצוב: אוהד יצקו ואלה שר
קנה מידה. נגרות: דלתות שערי ברכה
עומק שדה. עיצוב: סטודיו בוטקה
דיטיילס. עיצוב: סטודיו BEE
עיצוב ואדריכלות: סטודיו בוטקה
אדריכלות: אטלייה אדריכלים
עיצוב: קרן פק
עיצוב: קרן פק
עיצוב: קרן פק
עיצוב: קרן פק
עיצוב: קרן פק
עיצוב: קרן פק
עיצוב: קרן פק
עיצוב: קרן פק
עיצוב: סטודיו BEE
עיצוב: סטודיו BEE
עיצוב: סטודיו BEE
עיצוב: סטודיו BEE
עיצוב: סטודיו BEE
עיצוב: שרון בן צבי
עיצוב: שרון בן צבי
עיצוב: שרון בן צבי
עיצוב ואדריכלות: סטודיו בוטקה
עיצוב ואדריכלות: סטודיו בוטקה
אדריכלות: סטודיו P2
עיצוב: אוהד יצקו ואלה שר
נגרות: דלתות שערי ברכה
עיצוב: עינב ברזני
עיצוב: מריה שיבטס
bottom of page